Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Soort lamp

Toon meerminder

Stijl

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Type spot

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Kleur

Toon meerminder

Kleurtemperatuur (K) Kleurtemperatuur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste lamp. Ga je de lamp plaatsen in een kantoor waar “kouder” of witter licht prettig kan zijn? Of gebruik je de lamp juist als sfeerverlichting of ter decoratie, waarbij het licht liever wat “warmer” of geler is? Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht. Andersom geldt hetzelfde: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” en witter het licht. Ben je op zoek naar een LED lamp als duurzaam alternatief voor een gloeilamp of halogeen lamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

Toon meerminder

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Toon meerminder

12 volt tuinverlichting

Merken

Toon filters

12 volt tuinverlichting

12 Volt, ofwel laagspanning, is een zeer veilige vorm van buitenverlichting. Dankzij de moderne technologieën kan een tuin sfeervol verlicht worden. Maar wat is 12 volt tuinverlichting eigenlijk? En hoe leg je deze verlichting aan?
 
Voordelen
12V verlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting. Het grootste voordeel is dat het aanleggen super eenvoudig is en je dit veilig zelf kunt doen. Alle voordelen van 12V verlichting hebben we voor je op een rijtje gezet:
 
-       Voor het aanleggen van een 12 volt verlichtingssysteem is geen installateur nodig. Je kunt alles zelf doen!
-       Het systeem is veilig voor kinderen en dieren. 
-       Je kunt het systeem makkelijk naar wens uitbreiden 
-       Waar 230 volt kabels 50 cm onder de grond moeten liggen, hoeven 12 volt kabels dit niet. 
-       Het systeem is voorzien van schroefverbindingen waardoor je tijdens de installatie hoogstens een schroevendraaier nodig hebt.
 
Hoe leg je 12V buitenverlichting aan?
Zoals eerder gezegd is het heel makkelijk om zelf 12V verlichting aan te leggen. Je koppelt de lampen aan elkaar door een aansluitsnoer. De totale wattage van de gekozen verlichting bepaalt de wattage van de benodigde transformator. Met de juiste transformator in huis kun je beginnen met het aanleggen van de verlichting. Start bij een hoofdkabel, kabelverdeler of een verlengkabel. Kies je voor een 21 of 60 watt transformator dan begin je met een 10 meter SPT-1W hoofdkabel. Bij een 150 watt transformator kies je voor een 15 meter SPT-3 hoofdkabel. 
 
In de meeste tuinen is één 230 Volt aansluitpunt voldoende om met. Behulp van een 12 volt transformator de tuin te verlichten. Bij het 12 volt verlichtingssysteem van Garden Lights hoeven de kabels niet onder de grond te liggen. De maximale kabellengte is, afhankelijk van de belasting, ongeveer 80 meter lang. 
 
Soorten 12V buitenverlichting 
12V buitenverlichting is er in alle soorten en maten. Denk hierbij aan spots, muurlampen, staande lampen en prikspots met laagspanning. 
 
Wij bieden 2 merken 12v buitenverlichting; Garden Lights en Luxform. Ieder merk heeft een eigen systeem van 12 volt verlichting met connectoren die niet op elkaar aan te sluiten zijn. In uitzonderlijke gevallen is het wel mogelijk om de systemen zonder de connectoren op elkaar aan te sluiten, echter wordt er geen garantie gegeven vanuit de fabrikanten wanneer de verlichting niet met originele connectoren is aangesloten.
Doorgaans kun je het beste kiezen voor één van de beschikbare lampen merken. De hoeveelheid lampen en de positionering hiervan bepalen de benodigde wattage van de transformator en kabellengte.

In het assortiment van Garden Lights heb je meer keus, en is het mogelijk om voor de bekabeling te werken met een Plug & Play systeem. De lampen worden in dat geval met connectoren aangesloten op een hoofdkabel.