Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Stijl

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Toon meerminder

Type spot

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Soort lamp

Kleur

Toon meerminder

Geschikt voor LED LED lampen zijn momenteel de meest energiezuinige vorm van verlichting. LED is relatief duur in aankoop maar is tot 90% energiezuiniger dan een gewone gloeilamp! LED lampen gaan ook nog eens veel langer mee dan gloeilampen en spaarlampen. LED verlichting wordt in tegenstelling tot andere verlichting niet erg heet en gaan daarom maar langzaam achteruit in kwaliteit. Een LED lamp dient pas na c.a. 20.000 branduren vervangen te worden. Dat betekent dat als je een LED lamp 8 uur per dag gebruikt, de lamp zo’n 7 jaar mee gaat! LED verlichting staat voor kwaliteit, duurzaamheid en warmte.

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Breedte

Toon meerminder

Hoogte

Toon meerminder

Inbouwbreedte

Garden Lights 12 volt tuinverlichting

Toon filters

Garden Lights 12 volt tuinverlichting

12 volt tuinverlichting van Garden Lights is een veilige manier om zelf de verlichting in je tuin te regelen, maar hoe werkt het?
Wanneer de volgende stappen doorlopen worden zou je aan het eind een mooie set 12 volt buitenverlichting van Garden Light moeten hebben. Hierbij is het belangrijk dat alle armaturen en accessoires van Garden Lights zijn.
1) Op zoek naar armaturen van Garden Lights
Vaak weet je al wel het doel van de verlichting en daardoor ook welk type verlichting je wil. Er zijn in de 12 volt serie van Garden Lights verschillende armaturen. Zo hebben wij Prikspots, grondspots (inbouw/opbouw), staande lampen en wandlampen, waarvan sommigen in een set aangeboden worden.
2) Kabels uitzoeken
Bij de meeste spots wordt vermeld hoeveel kabel er aan deze spot zit. Dit is vaak zo’n 2 meter. Dit is handig om te weten bij het uitzoeken van de bekabeling. We hebben verschillende type kabels:
  • Hoofdkabel met vaste aansluitpunten: 15 meter met 6 connectoren of 10 meter met 4 connectoren;
  • hoofdkabel van 10 of 25 meter waarbij je met losse connectoren (apart te bestellen) zelf de aansluitpunten kan maken;
  • verlengkabels van 2, 5, 6 of 10 meter en;
  • een kabelverdeler die van 1 kabel naar 3 verdeelt kan worden.
3) Transformator keuze
Nadat de armaturen gevonden zijn is het een kwestie het wattage bij elkaar op te tellen om een bijpassende transformator te kiezen. Komt het totaal op 18 watt en heb je geen plannen om 12v buitenverlichting verder uit te breiden, dan kun je prima een 21W transformator gebruiken. De volgende stap zou een 60W transformator zijn. Heb je een zeer grote tuin en kom je met de gekozen verlichting over de 60W, dan moet je naar de sterkste transformator. Deze is 150 watt.
Voor vragen kan er altijd contact opgenomen worden met onze klantenservervice via telefoon, 0592-201210 of via e-mail [email protected]