Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen
BLACK FRIDAY: gebruik dit weekend coupon BLACKFRIDAY10  voor 10% korting op het hele assortiment!

12v buitenverlichting

12v buitenverlichting

12 Volt, ofwel laagspanning, is een zeer veilige vorm van buitenverlichting. Dankzij de moderne technologieën kan een tuin sfeervol verlicht worden. Maar wat is 12V verlichting eigenlijk? En hoe leg je deze verlichting aan?
 
Voordelen
12V verlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting. Het grootste voordeel is dat het aanleggen super eenvoudig is en je dit veilig zelf kunt doen. Alle voordelen van 12V verlichting hebben we voor je op een rijtje gezet:
 
-       Voor het aanleggen van een 12 volt verlichtingssysteem is geen installateur nodig. Je kunt alles zelf doen!
-       Het systeem is veilig voor kinderen en dieren. 
-       Je kunt het systeem makkelijk naar wens uitbreiden 
-       Waar 230 volt kabels 50 cm onder de grond moeten liggen, hoeven 12 volt kabels dit niet. 
-       Het systeem is voorzien van schroefverbindingen waardoor je tijdens de installatie hoogstens een schroevendraaier nodig hebt.
 
Hoe leg je 12V buitenverlichting aan?
Zoals eerder gezegd is het heel makkelijk om zelf 12V verlichting aan te leggen. Je koppelt de lampen aan elkaar door een aansluitsnoer. De totale wattage van de gekozen verlichting bepaalt de wattage van de benodigde transformator. Met de juiste transformator in huis kun je beginnen met het aanleggen van de verlichting. Start bij een hoofdkabel, kabelverdeler of een verlengkabel. Kies je voor een 21 of 60 watt transformator dan begin je met een 10 meter SPT-1W hoofdkabel. Bij een 150 watt transformator kies je voor een 15 meter SPT-3 hoofdkabel. 
 
In de meeste tuinen is één 230 Volt aansluitpunt voldoende om met. Behulp van een 12 volt transformator de tuin te verlichten. Bij het 12 volt verlichtingssysteem van Garden Lights hoeven de kabels niet onder de grond te liggen. De maximale kabellengte is, afhankelijk van de belasting, ongeveer 80 meter lang. 
 
Soorten 12V buitenverlichting 
12V buitenverlichting is er in alle soorten en maten. Denk hierbij aan spots, muurlampen, staande lampen en prikspots met laagspanning. 
 
Wij bieden 2 merken 12v buitenverlichting; Garden Lights en Luxform. Ieder merk heeft een eigen systeem van 12 volt verlichting met connectoren die niet op elkaar aan te sluiten zijn. In uitzonderlijke gevallen is het wel mogelijk om de systemen zonder de connectoren op elkaar aan te sluiten, echter wordt er geen garantie gegeven vanuit de fabrikanten wanneer de verlichting niet met originele connectoren is aangesloten.
Doorgaans kun je het beste kiezen voor één van de beschikbare lampen merken. De hoeveelheid lampen en de positionering hiervan bepalen de benodigde wattage van de transformator en kabellengte.

In het assortiment van Garden Lights heb je meer keus, en is het mogelijk om voor de bekabeling te werken met een Plug & Play systeem. De lampen worden in dat geval met connectoren aangesloten op een hoofdkabel.