Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Spanningszoeker

Toon filters

Spanningszoeker

Wanneer je elektronisch wil meten heb je elektronisch meetgereedschap nodig. Wij zetten verschillende soorten voor je op een rijtje:
 
Spanningzoeker
Wil je weten of er stroom staat op een stopcontact? Dan kun je beide stopcontactgaten controleren met behulp van een spanningzoeker. Je houdt de duim of vinger op de spanningzoeker terwijl je de spanning controleert. Een weerstandje in de spanningzoeker brengt de stroom terug naar ongeveer 1.1 mA. Wanneer er spanning staat op het stopcontact, gaat het lampje van de spanningszoeker branden. 
 
Netspanningsmeter
Een netspanningsmeter wordt gebruikt om de netspanning te controleren. Je steekt beide meetstiften in de twee stekkergaten van een stopcontact. Vervolgens licht er een LED-lampje op waar je aan kunt aflezen wat de hoogte van het spanningsverschil is. 
 
Spanningstester
Met de spanningstester kun je, in tegenstelling tot de spanningzoeker, het spanningsverschil tussen twee polen meten. Je kunt de spanning tester gebruiken voor netspanning/wisselstroom en voor accu’s/gelijkstroom. 
 
Accumeter
Een accumeter wordt gebruikt om de spanning van een auto accu te meten. Je zorgt ervoor dat de polen van de accu vrij van vet zijn. Vervolgens houd je de meetstiften er tegenaan. Aan het LED-lampje is te zien wat het spanningsverschil is. Wanneer een auto accu vol is heeft hij een laadspanning van 12 Volt. Brandt het lampje niet meer? Dan is de accu leeg.