Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Soort lamp

Stijl

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Kleur

Kleurtemperatuur (K) Kleurtemperatuur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste lamp. Ga je de lamp plaatsen in een kantoor waar “kouder” of witter licht prettig kan zijn? Of gebruik je de lamp juist als sfeerverlichting of ter decoratie, waarbij het licht liever wat “warmer” of geler is? Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht. Andersom geldt hetzelfde: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” en witter het licht. Ben je op zoek naar een LED lamp als duurzaam alternatief voor een gloeilamp of halogeen lamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Toon meerminder

Breedstraler

Toon filters

Breedstraler

Breedstralers, ook wel bekend als schijnwerpers of bouwlampen zijn zeer geschikt voor het verlichten van grote oppervlaktes zoals een tuin, schuur, oprit, sportveld of bouwplaats. Beeldstralers geven zeer veel licht en kunnen daarom ook worden gebruikt als werklamp of voor buitengebruik. De lampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo varieert het licht van breedstralers van 10W tot 50W. Ook zijn breedstralers verkrijgbaar in verschillen kleurtemperaturen zoals warm-wit (3000K), helder-wit (4000K0 en koud-wit (6000K). Wij adviseren om vóór aankoop van een breedstraler te bedenken waar de lamp moet komen te hangen. Alle lampen voor buiten zijn beschermd tegen water, stof en wind. Komt de lamp onder een afdakje te hangen? Dan is een beschermingsklasse van IP44 wellicht voldoende (spatwaterdicht). Komt de lamp op een onbeschutte plek te hangen? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een breedstraler met een minimale beschermingsklasse van IP55. 

Breedstraler met sensor
Wil je een breedstraler die automatisch aanspringt wanneer hij beweging detecteert? Dan is een breedstraler met sensor ideaal. Ook staan inbrekers niet graag in de spotlights, een breedstraler met sensor werkt zeer goed als beschermingslamp.

LED-breedstralers en LED-schijnwerpers
LED-breedstralers onderscheiden zich van andere modellen door een betere warmte afvoer. LED-lampen worden minder heet en gaan daarom langer mee. Ook gebruikt een LED lamp slechts 15% stroom van een hallogeenlamp. LED verlichting is duurzaam en je bespaart er flink mee op energiekosten.