Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Soort lamp

Stijl

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Kleur

Toon meerminder

Kleurtemperatuur (K) Kleurtemperatuur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste lamp. Ga je de lamp plaatsen in een kantoor waar “kouder” of witter licht prettig kan zijn? Of gebruik je de lamp juist als sfeerverlichting of ter decoratie, waarbij het licht liever wat “warmer” of geler is? Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht. Andersom geldt hetzelfde: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” en witter het licht. Ben je op zoek naar een LED lamp als duurzaam alternatief voor een gloeilamp of halogeen lamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Toon meerminder

Buitenlamp met sensor

Toon filters

Buitenlamp met sensor

Een buitenlamp met sensor maakt het leven ontzettend gemakkelijk. Dit komt door het feit dat u de lamp zelf niet aan of uit hoeft te schakelen. Er zijn twee varianten buitenlampen met sensor: een buitenlamp met bewegingsmelder en een buitenlamp met schemerschakelaar.

Buitenlamp met sensor: bewegingsmelder
Allereerst is er de buitenlamp met bewegingsmelder. Bij deze buitenlamp met sensor wordt de verlichting automatisch ingeschakeld zodra u in de buurt van de lamp komt. Om die reden is het bijvoorbeeld de ideale oplossing wanneer u op zoek bent naar een manier om uw tuin ’s avonds of 's nachts tijdelijk te verlichten. Bijvoorbeeld om het sleutelgat of het netjes aangelegde pad te vinden.

Buitenlamp met sensor: schemerschakelaar
De tweede variant van de buitenlamp met sensor is de buitenlamp met lichtsensor die automatisch aan gaat zodra het donker wordt en uitgaat zodra het weer licht wordt. Dit is met name ideaal wanneer u uw tuin 's avonds of 's nachts doorlopend wilt verlichten. Een buitenlamp met schemerschakelaar is daarmee ideaal om het dievengilde buiten de deur te houden.

Gecombineerde sensoren (basisverlichting)
De meeste buitenlampen met een schemerschakelaar hebben alleen een aan/uit schakelaar. Met basisverlichting is het echter ook mogelijk om lampen continu op een laag vermogen te laten branden wanneer het donker is, en volledig te laten branden op basis van de bewegingssensor.

Een buitenlamp met sensor instellen
De meeste sensorlampen met een bewegingsmelder hebben de mogelijkheid om de brandduur in te stellen door aan een knopje te draaien. Bij enkele modellen is het ook mogelijk om de gevoeligheid van de sensor in te stellen om te voorkomen dat de lamp ongewenst aan of uit gaat

Een sensorlamp plaatsen op een afgelegen locatie?
Wij hebben enkele solar sensorlampen waarmee je zonder een stroomaansluiting te hebben een sensorlamp kunt plaatsen.

LED buitenlamp met sensor
Kies je voor duurzaam? Dan kies je voor LED verlichting. LED verlichting verbruikt niet alleen minder energie, maar gaat ook nog eens vele malen langer mee dan een traditionele lichtbron. Extra voordelen aan LED buitenverlichting zijn de hoge schakelvastheid (bij LED is veelvuldig in- en uitschakelen geen probleem). Daarnaast hoeft een LED lamp niet op gang te komen en is de lamp direct 100% helder. Erg handig voor buitenverlichting met bewegingsmelders die werken als inbraakpreventie!

Lamp zonder sensor gevonden?
Wanneer u een lamp op het oog heeft zonder sensor is het vaak alsnog mogelijk om een sensor toe te voegen. Zo bieden wij losse schemerschakelaars en bewegingssensoren. Tevens hebben wij enkele lichtbronnen met een ingebouwde schemersensor.
Wilt u een (groot) terrein verlichting met een sensorlamp? Kijk dan ook eens naar onze breedstralers met sensor.