Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Soort lamp

Toon meerminder

Stijl

Toon meerminder

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Toon meerminder

Type spot

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Kleur

Toon meerminder

Kleurtemperatuur (K) Kleurtemperatuur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste lamp. Ga je de lamp plaatsen in een kantoor waar “kouder” of witter licht prettig kan zijn? Of gebruik je de lamp juist als sfeerverlichting of ter decoratie, waarbij het licht liever wat “warmer” of geler is? Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht. Andersom geldt hetzelfde: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” en witter het licht. Ben je op zoek naar een LED lamp als duurzaam alternatief voor een gloeilamp of halogeen lamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

Toon meerminder

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Toon meerminder

Buitenlamp

Toon filters

Buitenlamp

Naast dat buitenverlichting sfeervol en functioneel is zorgt het ook voor een stukje veiligheid. Met buitenlampen zorg je ervoor dat je ’s nachts veilig de weg naar de voordeur en het sleutelgat kunt vinden. Verlichting in de tuin kan inbraak doen voorkomen. Bovendien kan een gezellige buitenlamp je op zomeravonden nóg langer buiten doen zitten. Genieten met een goed boek of glaasje wijn.
 
Spots
Op het gebied van tuinlampen zijn er veel verschillende soorten. Zo zijn tuinspots (grondspots, inbouwspots e.d.) zijn ideaal voor het creëren van sfeer in je tuin. Ook kunnen tuinspots gebruikt worden om een specifiek object mooi uit te lichten. Bijvoorbeeld een boom, een beeld, de oprit of een muur. Ben je op zoek naar een geschikte tuinspot? Hier vind je meer uitleg over verschillende uitvoeringen.
 
LED
Ben je van plan om veel gebruik te maken van tuinverlichting? Een goede optie is dan het gebruik van tuinspots met LED verlichting. LED verlichting is energiezuinig en gaat lang mee. Met LED verlichting kun je kiezen voor verschillende kleurtemperaturen. De kleurtemperatuur wordt aangeduid met Kelvin. Zo geeft een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin een warm-witte kleur en een kleurtemperatuur van 6500 Kelvin geeft het effect van daglicht. 
 
Duurzame Solar verlichting 
Kies je liever voor een energiebesparende en milieuvriendelijkere manier van verlichten? Bekijk dan eens ons assortiment aan Solar verlichting. Solar buitenlampen zijn voorzien van geïntegreerde kleine zonnepanelen, die zonlicht opvangen en omzetten in licht. Een ander groot pluspunt aan Solar lampen is dat je geen rekening meer hoeft te houden met elektriciteit punten en vervelende bedrading.  
 
230 volt en 12 volt
Er bestaan twee verschillende types buitenlampen: 230 volt en 12 volt. De 230 volt buitenverlichting wordt voorzien van stroom direct vanaf het lichtnet, of vanaf een transformator die 230 volt omzet in 12 volt. 230 Volt verlichting is met name geschikt wanneer je bijvoorbeeld een lamp bij je voordeur wilt plaatsen op een bestaand lichtpunt.  12 volt verlichting is juist handig wanneer je de hele tuin wil verlichten. Deze verlichting is geheel veilig voor zowel mens als dier. Wanneer je kiest voor 12 volt hoef je de bekabeling onder slechts een klein laagje aarde te leggen door de lage spanning. Dat scheelt heel wat graven in eigen tuin. Ook is het niet fijn en onveilig om het risico te lopen dat je de bedrading kapot maakt wanneer je aan het tuinieren bent. 
 
Voor het installeren van 230 volts verlichting dien je een gecertificeerde elektricien in de arm te nemen. De kabel van 230 volts verlichting dient wegens veiligheidsredenen 60 cm onder de grond te liggen. 
 
Buitenlampen met sensor
In sommige gevallen kan het verstandig zijn om te kiezen voor een buitenlamp met sensor. Deze lamp springt aan wanneer de sensor beweging detecteert en werkt ideaal als beveiligingslamp.  Houd bij aankoop rekening met de detectieafstand. De afstand moet groot genoeg zijn om de lamp aan te laten gaan op gewenste afstand. De detectiehoek bepaalt hoe breed het detectieveld is. De meeste sensoren werken met een passieve infrarood-sensor (PIR). De sensor reageert op aanwezigheid van een warmtebron in het detectieveld.