Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Soort lamp

Toon meerminder

Stijl

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Kleur

Toon meerminder

Kleurtemperatuur (K) Kleurtemperatuur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste lamp. Ga je de lamp plaatsen in een kantoor waar “kouder” of witter licht prettig kan zijn? Of gebruik je de lamp juist als sfeerverlichting of ter decoratie, waarbij het licht liever wat “warmer” of geler is? Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht. Andersom geldt hetzelfde: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” en witter het licht. Ben je op zoek naar een LED lamp als duurzaam alternatief voor een gloeilamp of halogeen lamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Toon meerminder

LED Buitenverlichting

Toon filters

LED Buitenverlichting

Draag jij je steentje bij aan het milieu? Dan ga je voor LED-verlichting! LED heeft niet alleen veel voordelen voor gebruik bij binnenverlichting, maar ook bij gebruik als buitenverlichting. Toch zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee dient te houden.
 
Wat is LED?
De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode, ofwel een lichtgevende diode. Een diode is een elektrisch component met twee elektroden waar elektriciteit doorheen stroomt. Dit betekent dat LED-verlichting geen gloeidraad bevat. Door constante bewegingen van de elektronen ontstaat licht.
 
Voordelen van LED-verlichting
LED-verlichting heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een halogeen of gloeilamp. We zetten de voordelen voor je op een rijtje:
 
Lange levensduur
De levensduur van LED-verlichting is zo’n 35.000 á 50.000 branduren. Naast de hoeveelheid branduren wordt een LED-lamp een stuk minder heet dan halogeen of gloeilampen. De behuizing zal hierdoor minder snel smelten. Wat daarnaast ook resulteert in een langere levensduur is dat LED beter bestand is tegen schokken en trillingen van buitenaf, waardoor de lamp minder snel stuk gaat. 
 
Een LED-lamp gaat al met al zo’n 35 á 50 keer langer mee dan een normale gloeilamp. Met als gevolg lage onderhoudskosten en een snelle terugverdientijd, én het is een stuk beter voor het milieu!
 
Efficiëntie
Een LED-lamp heeft niet alleen een langere levensduur ten opzichte van een gloeilamp of halogeenlamp, maar is ook nog eens zeer efficiënt. Er gaat geen energie verloren aan het verhitten van een gloeidraad. Dit maakt de LED-lamp tot wel 90% efficiënter, en de energierekening een stuk lager.
 
Kan ik buitenlampen zomaar vervangen voor LED?
Let bij het vervangen van buitenlampen voor LED-lampen op het verschil in lichtopbrengst tussen LED, gloei- en halogeenlampen. LED-lampen hoeven maar veel minder wattage te hebben om dezelfde lichtopbrengst te leveren. De lichtopbrengst van een 4 Watt LED-lamp staat ongeveer gelijk aan die van een 18 Watt halogeenlamp en een 35 Watt gloeilamp.