Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Type spot

Soort lamp

Serie

Type

Brandtijd na inschakeling

Stijl

Kleur

Toon meerminder

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Geschikt voor LED LED lampen zijn momenteel de meest energiezuinige vorm van verlichting. LED is relatief duur in aankoop maar is tot 90% energiezuiniger dan een gewone gloeilamp! LED lampen gaan ook nog eens veel langer mee dan gloeilampen en spaarlampen. LED verlichting wordt in tegenstelling tot andere verlichting niet erg heet en gaan daarom maar langzaam achteruit in kwaliteit. Een LED lamp dient pas na c.a. 20.000 branduren vervangen te worden. Dat betekent dat als je een LED lamp 8 uur per dag gebruikt, de lamp zo’n 7 jaar mee gaat! LED verlichting staat voor kwaliteit, duurzaamheid en warmte.

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Solar Solar verlichting werkt op zonne-energie en is daarom erg energie zuinig en duurzaam. Het zonlicht wordt bij Solar verlichting direct omgezet naar elektrische energie. Dit gebeurt dankzij de zonnepanelen aan de armatuur van de lamp. De lamp vangt zon op en slaat de elektriciteit op in oplaadbare batterijen. Let bij het plaatsen van Solar verlichting op het vinden van de juiste plek. Solar verlichting dient voldoende in de zon te staan om zich te kunnen opladen. De meeste Solar modellen hebben een brandduur van c.a. 6 uur wanneer hij volledig is opgeladen.

Diepte (in mm)

Toon meerminder

LED Buitenverlichting

Toon filters

LED Buitenverlichting

Draag jij je steentje bij aan het milieu? Dan ga je voor LED-verlichting! LED heeft niet alleen veel voordelen voor gebruik bij binnenverlichting, maar ook bij gebruik als buitenverlichting. Toch zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee dient te houden.
 
Wat is LED?
De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode, ofwel een lichtgevende diode. Een diode is een elektrisch component met twee elektroden waar elektriciteit doorheen stroomt. Dit betekent dat LED-verlichting geen gloeidraad bevat. Door constante bewegingen van de elektronen ontstaat licht.
 
Voordelen van LED-verlichting
LED-verlichting heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een halogeen of gloeilamp. We zetten de voordelen voor je op een rijtje:
 
Lange levensduur
De levensduur van LED-verlichting is zo’n 35.000 á 50.000 branduren. Naast de hoeveelheid branduren wordt een LED-lamp een stuk minder heet dan halogeen of gloeilampen. De behuizing zal hierdoor minder snel smelten. Wat daarnaast ook resulteert in een langere levensduur is dat LED beter bestand is tegen schokken en trillingen van buitenaf, waardoor de lamp minder snel stuk gaat. 
 
Een LED-lamp gaat al met al zo’n 35 á 50 keer langer mee dan een normale gloeilamp. Met als gevolg lage onderhoudskosten en een snelle terugverdientijd, én het is een stuk beter voor het milieu!
 
Efficiëntie
Een LED-lamp heeft niet alleen een langere levensduur ten opzichte van een gloeilamp of halogeenlamp, maar is ook nog eens zeer efficiënt. Er gaat geen energie verloren aan het verhitten van een gloeidraad. Dit maakt de LED-lamp tot wel 90% efficiënter, en de energierekening een stuk lager.
 
Kan ik buitenlampen zomaar vervangen voor LED?
Let bij het vervangen van buitenlampen voor LED-lampen op het verschil in lichtopbrengst tussen LED, gloei- en halogeenlampen. LED-lampen hoeven maar veel minder wattage te hebben om dezelfde lichtopbrengst te leveren. De lichtopbrengst van een 4 Watt LED-lamp staat ongeveer gelijk aan die van een 18 Watt halogeenlamp en een 35 Watt gloeilamp.