Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Grundig

Grundig

Als je een huishoudelijk apparaat wilt aanschaffen dan zal je al snel het merk Grundig tegenkomen. Grundig maakt al meer dan 70 jaar kwalitatieve elektronische producten. Het aanbod varieert van televisies, lampen en sensoren tot ovens, vaatwassers en koel-vries combinaties. 

Het succes van de radio die eigenlijk geen radio was

Het merk Grundig vindt zijn oorsprong in het naoorlogse Duitsland. De productie in Duitsland werd streng gecontroleerd door de Geallieerden en radio’s produceren mocht niet zomaar. De radiohandelaar Max Grundig vond een manier een radio’s te maken zonder buizen, die officieel dus eigenlijk geen radio’s waren. Deze radio heette de ‘Heinzelmann’, en was meteen een enorm succes. 

Van radio’s naar een groot assortiment in huishoudelijke apparatuur

Max Grundig bouwde voort op het succes van zijn radio en lanceerde enkele jaren later de ook een televisie die special was ontwikkeld voor het eerste Duitse televisiekanaal. Kort daarop volgde ook de productie van een bandrecorder. Grundig groeide al snel uit tot één van de grootste elektronica merken van Europa en levert nog steeds een ruime selectie aan huishoudelijke apparaten.