Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Soort lamp

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Type spot

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Kleur

Solar tuinverlichting

Toon filters

Solar tuinverlichting

Solar buitenverlichting werkt op zonne-energie en is daarom erg energiezuinig en duurzaam. 
 
Voordelen Solar tuinverlichting
Behalve dat solar buitenverlichting energiezuinig, duurzaam en milieuvriendelijk is zijn er nog een aantal andere grote voordelen:
 
Geen elektriciteitskosten
Solar buitenverlichting werkt op zonne-energie dus hoef je geen elektriciteitskosten te betalen!
 
Geen bedrading
Vrijwel alle tuinverlichting op zonne-energie is draadloos en daarom een stuk veiliger. Ook fijn dat je niet meer afhankelijk bent van elektriciteit punten!
 
Lange levensduur
Omdat solar verlichting LED-verlichting is, gaan de lampen veel langer mee dan traditionele lichtbronnen.
 
Gaan automatisch aan
De meeste tuinverlichting op zonne-energie springt vanzelf aan wanneer de zon onder gaat. Je hoeft ze dus niet meer zelf in te schakelen! Dankzij de ingebouwde schemersensor merkt de lamp wanneer het schemert waarna hij vanzelf aanspringt. 
 
Soorten Solar verlichting 
Voor tuinverlichting op zonne-energie zijn er talloze mogelijkheden. Het installeren van solar lampen is niet ingewikkeld en kan zonder speciale kennis. Er bestaan zijn diverse solar buitenlampen op de markt te vinden met een decoratieve functie zoals lampions, fakkels, lichtfiguren en lichtslingers. Ook is er een groot scala aan praktische solar verlichting beschikbaar zoals prikspots/grondspots, breedstraler, sokkellampen, wandlampen en huisnummer verlichting. Ook vind je diverse solar buitenlampen met een bewegingsmelder. Erg handig voor wanneer je in het donker thuis komt en het pad automatisch verlicht wordt wanneer je door de tuin loopt. 
 
Hoe werkt tuinverlichting op zonne-energie?
Een buitenlamp op zonne-energie werkt eigenlijk heel simpel: de lamp bevat een klein zonnepaneel met een aantal zonnecellen. De zonnecellen ontvangen het zonlicht overdag en slaan het op. De opgeslagen zonne-energie wordt omgezet naar elektrische energie en opgeslagen in een oplaadbare batterij. 
 
Opladen van lampen op zonne-energie
De meeste tuinverlichting op zonne-energie heeft een brandduur van c.a. 6 uur wanneer de lamp volledig is opgeladen. Hoeveel tijd er precies nodig is om de lamp volledig op te laden is afhankelijk van de hoeveelheid zon op een dag. Op een zonnige dag is er al snel voldoende zon om de lamp van zonne-energie te voorzien. Let er wel op dat de lamp en batterij 2 tot 10 dagen nodig heeft om op gang te komen en de maximale batterijprestaties te leveren. 
 
Waar moet ik rekening mee houden?
Het is belangrijk dat de solar lampen voldoende daglicht kunnen ontvangen. Het liefst direct-zonlicht. Houd daarom voor de aankoop goed rekening met de locatie waar de lamp komt te hangen. Onder daken/bomen of andere afgeschermde gebieden kan een buitenlamp op zonne-energie niet volledig zijn werk doen. Ook kun je een solar lamp het beste naar het zuiden oriënteren.
 
Specificaties
Er zijn nog een aantal punten waar je op moet letten voor de aankoop van solar tuinverlichting:
 
Beschermingsklasse
Een IP-beschermingsklasse (ook wel IP-code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.
 
Helderheid en lumen
De helderheid solar verlichting voor de tuin is erg afhankelijk van het model. Zo is decoratieve verlichting vaak wat minder helder dan praktische verlichting. De helderheid van solar buitenverlichting kan worden afgelezen door het aantal lumen. Een LED-bouwlamp bereikt tussen de 400 en 3500 lumen. In combinatie met een groot vermogen van 50 Watt of meer kan er bij LED-verlichting een grote intensiteit van licht worden verkregen.