Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Bouwlamp

Bouwlamp

Met de juiste verlichting tijdens verbouwen of klussen zie je de kleinste details niet langer over het hoofd, waardoor je zeer precies te werk kunt gaan. Of je nou overdag de woonkamer schildert, of ’s nachts in het donker de tuin verbouwt: voldoende licht is erg wenselijk.
 
Lichtsterkte
Welke lichtsterkte het meest geschikt is hangt af waar de bouwlamp voor gebruikt gaat worden. Over het algemeen geldt: lampen met hogere lichtsterktes bereiken een groter oppervlak. 
 
Er zijn drie soorten lampen op de markt: halogeen, spaarlampen en LED-lampen. Een spaarlamp kan een maximale lichtsterkte hebben van iets meer dan 1000 lumen. Een halogeenlamp kan een maximale lichtsterkte hebben van wel meer dan 8000 lumen. Het nadeel hiervan is echter dat de lamp erg heet wordt en niet lang mee gaat. Ga je liever voor de meest duurzame optie? Dan kies je voor LED. Een LED-bouwlamp bereikt tussen de 400 en 3500 lumen. In combinatie met een groot vermogen van 50 Watt of meer kan er bij LED-verlichting een grote intensiteit van licht worden verkregen. 
 
Water- en stofbestendigheid
Bouwlampen zijn functioneel en zó ontworpen dat ze wel tegen een stootje kunnen. Toch is het aan te raden om goed te kijken naar de beschermingsklasse (ook wel IP-klasse genoemd) van de lamp. Een IP-classificatie geeft aan hoe stof- en waterbestendig een bouwlamp is. Gebruik je de lamp om binnenshuis te verbouwen? Dan is een beschermingsklasse IP-44 (spatwaterdicht) Voldoende. Komt de bouwlamp buiten op een bouwplaats te hangen? Kies dan voor een bouwlamp met een beschermingsklasse van IP-65. Dit houdt in dat de behuizing compleet dicht is en daardoor volledig is beschermd tegen stof en spuitwater. Ook regenbuien zal deze lamp prima overleven.
 
Model lamp
Ook een aandachtspunt bij het kiezen van een bouwlamp is het model lamp. Kleine modellen zijn minder standvastig dan grotere modellen en daarom alleen geschikt om op te hangen. Ietwat grotere modellen beschikken vaak over een rubberen handvat of kunststof handgreep waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Een bouwlamp op een statief kan zorgen voor extra standvastigheid. Let er dan wel op je het statief op een vlakke stevige ondergrond plaatst.