Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Kerstverlichting buiten

Kerstverlichting buiten

Wanneer het sneller donker wordt en de kerstdagen in aantocht zijn versier je huis en tuin met sfeervolle kerstverlichting!
 
Transformator
De meeste buitenkerstverlichting werkt op 12 of 24 volt. De reden hiervoor is dat 12 en 24 volt snoeren veel beter bestand zijn tegen vocht en bijvoorbeeld zand dan een regulier 220 volt. Om de kerstverlichting aan te sluiten op het net zal er dan een transformator aan te pas komen. Hoewel de meeste buitenkerstverlichting standaard wordt geleverd inclusief transformator kan het voorkomen dat dit niet het geval is. Zit er toch geen transformator bij? Dan kun je een losse transformator aanschaffen. 
 
LED
Ook voor kerstverlichting is er een ruime keuze aan LED. Dus ga jij voor duurzaam? Dan kies je voor LED-lampen. LED-verlichting (Light Emitting Diode) is efficiënter en heeft een langere levensduur dan niet-LED. Vroeger werd er vaak gezegd dat LED-verlichting minder sfeervol zou zijn dan gloeilampen en halogeenlampen. Tegenwoordig zijn de technieken zo ver ontwikkeld dat dit absoluut niet meer het geval is! 
 
Beschermingsklasse
Of een kerstartikel geschikt is om buiten te plaatsen kun je zien aan de IP-classificatie, ook wel beschermingsklasse genoemd. Deze beschermingsklasse bestaat uit twee getallen waarvan het eerste getal aangeeft in hoeverre een product bestand is tegen stof. Het tweede getal vertelt je in hoeverre een product bestand is tegen vocht. Is een product spatwaterdicht? (Vanaf IP-44), dan is het product spatwaterdicht en kun je het buiten gebruiken en zal het regenbuien overleven. 
 
Kerstdecoratie met verlichting
Leuk als kerstdecoratie voor in huis, op een feestlocatie of in de tuin zijn lichtgevende decoratieve (opblaasbare) kerstartikelen. Verkrijgbaar in diverse vrolijke modellen zoals een kerstman, sneeuwpop of pinguïn. Vaak worden deze opblaasbare artikelen geleverd met geïntegreerde pomp, waardoor het slechts een kwestie is van de stekker in het contact stoppen en hij pompt zichzelf op! 
 
Kleurtemperatuur
Belangrijk voor de gewenste sfeer in huis of in je tuin is de lichtkleur. De meeste kerstverlichting is van zichzelf warm of warm-wit gekleurd. Maar wil je liever een winterse sfeer creëren in je tuin? Dan kun je ook kiezen voor een witte kleur licht. Dit geeft een koel en winters effect.