Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Voor binnen of buiten

Bediening

Kleurtemperatuur Kleurtemperatuur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste lamp. Ga je de lamp plaatsen in een kantoor waar “kouder” of witter licht prettig kan zijn? Of gebruik je de lamp juist als sfeerverlichting of ter decoratie, waarbij het licht liever wat “warmer” of geler is? Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht. Andersom geldt hetzelfde: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” en witter het licht. Ben je op zoek naar een LED lamp als duurzaam alternatief voor een gloeilamp of halogeen lamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

Kleur

Voedingstype

Kerstboomverlichting buiten

Toon filters

Kerstboomverlichting buiten

Natuurlijk kan een mooie verlichtte kerstboom in de tuin niet ontbreken tijdens de kerstdagen! De meest bekende vorm van kerstverlichting voor buiten is wel de clusterverlichting. Maar er zijn nog talloze andere manieren om je tuin om te toveren in een waar sprookjesparadijs! Denk aan bijzondere uitvoeringen zoals een ijspegelvorm, of kaarsvormig.
 
Verschillende types kerstboomverlichting
We lichten de verschillende types kerstboomverlichting buiten voor je toe:
 
Kaarsvormig
Vroeger werden er echte kaarsjes gebruikt om een kerstboom sfeervol uit te lichten. Tegenwoordig worden kaarsjes niet meer gebruikt vanwege brandveiligheid. De kerstboomverlichting met kaarsvormige lampjes lijkt wel op die klassieke vorm met echte kaarsjes en is daarom nostalgisch, brandveilig en zeer decoratief. 
 
Clusterverlcihting
Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden is clusterverlichting in de vorm van een cluster. Dit houdt in dat deze vorm van verlichting de meeste lampjes heeft per strekkende meter. Meestal ongeveer 160 lampjes per meter. 
 
Ijspegelverlichting
Ijspegellampjes hebben de vorm van ijspegels naast elkaar. Dit kan een leuk winters effect geven in de tuin of aan een kerstboom. 
 
Beschermingsklasse
Kerstverlichting voor buitenshuis moet natuurlijk veilig zijn. Let daarom op de IP-klasse van de lampjes. Bij een IP-klasse van IP44 is de verlichting bestand tegen spatwater van alle kanten. Dit is doorgaans voor kerstverlichting buiten voldoende.
 
Kleurtempertuur
Ook voor kerstboomverlichting buiten kun je kiezen uit verschillende kleurtemperaturen. Ga jij voor kerstboomverlichting met een vrolijk multicolor effect? Of kies jij liever voor verlichting met koel wit-licht dat erg past bij een sprookjesachtig sneeuweffect? Kleurtemperatuur wordt aangegeven met Kelvin (K):
 
· Extra warm-wit:
Kies je voor een warme gloed met een gelige ondertoon? Dan ies je voor extra warm-wit.  Dit is ongeveer 2200K. Lampen met een extra warm-witte gloed doen vaak denken aan de sfeer van een ondergaande zon.
 
· Warm-wit:
De “gewoon” warm-witte kleur zit een beetje tussen extra warm-wit en koud-wit in. Deze kleur heeft een minder gele ondertoon dan extra warm wit. De kleurtemperatuur is ook wel te vergelijken met die van een traditionele gloeilamp. Deze verlichting is ongeveer 2900K.
 
· Koud-wit: 
Zoals de naam koud-wit al doet zeggen: koud-witte verlichting geeft een beetje een koel effect. Het doet ook wel denken aan het blauwige licht van de maan. Deze kleurtemperatuur is ongeveer 4500K.
 
· Multicolor:
Sommige kerstverlichting is ook beschikbaar in multicolor kleur. 
 
LED-lampjes
LED-verlichting is een duurzame manier van verlichten. LED-lampjes gaan veel langer mee dan traditionele lampjes zoals gloeilampen. Ook LED-verlichting is beschikbaar voor binnen- en buitenshuis.