Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Type

Toon meerminder

Materiaal

Afmeting

Toon meerminder

Belichtingshoek

Kleurtemperatuur

Kleur

Lengte kabel

Lumen

Toon meerminder

Vijververlichting

Toon filters

Vijververlichting

Op zoek naar verlichting voor in en/of rondom de vijver?
 
Met speciale verlichting voor in en rondom de vijver kun je vooral op warme avonden nóg langer genieten van een mooi stukje natuur in de tuin. Dankzij vijver of onderwaterverlichting zijn planten en visser ook ’s avonds nog te zien. Bovendien is vijververlichting veilig. Voornamelijk wanneer een vijver in de buurt ligt van een terras of pad: het is dan wel zo prettig om op donkere avonden door de tuin te lopen zonder natte voeten te krijgen. 
 
Beschermingsklasse
Wanneer je verlichting in of naast een vijver plaatst, dient dit veilig te zijn, zodat er geen kortsluiting kan ontstaan. Of een lamp veilig genoeg is om in het water te plaatsen kun je aflezen aan de beschermingsklasse (ook wel IP-klasse genoemd). Zo staat een IP-waarde van 45 voor “spatwaterdicht”, en een IP-waarde van 65 voor “spuitwaterdicht”. In het geval van een IP-65 beschermingsklasse wordt de lamp beschermd tegen waterstralen rondom de vijver. De IP-67 beschermingsklasse geeft aan dat een lamp geschikt is voor “tijdelijke onderdompeling”. Dit houdt in dat de lamp wel in een vijver geplaatst kan worden, maar niet onder water. Een lamp met IP-67 beschermingsklasse gebruik je bijvoorbeeld aan de wand van de vijver. Wil je liever een lamp die geschikt is om onder water te gebruiken? Kies dan voor een lamp met een IP-klasse van 68.
 
Plaats bepalen 
Bij het kiezen van de juiste plaats voor vijververlichting dien je rekening te houden met de capaciteit en het aantal beschikbare stroompunten. Naast verlichting kun je ervoor kiezen om de vijver te voorzien van andere attributen zoals een luchtpomp, fonteinen of een vijverpomp. Ook deze apparaten hebben elektriciteit nodig. We raden je dan ook aan om van tevoren een plan te maken en te berekenen wat je nodig hebt aan capaciteit, stroompunten, bedrading, ornamenten etc. 
 
Om bedrading netjes en onopvallend weg te werken kun je de kabels bedekken met kiezelstenen, planten, bloempotten, schelpen en struiken. Wil je de kabels verbergen onder de grond? Dan is het aan te raden om de kabels eerst in een plastic of metalen koker te stoppen. Dit voorkomt beschadiging.