Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Lichtkleur

Geschikt voor LED LED lampen zijn momenteel de meest energiezuinige vorm van verlichting. LED is relatief duur in aankoop maar is tot 90% energiezuiniger dan een gewone gloeilamp! LED lampen gaan ook nog eens veel langer mee dan gloeilampen en spaarlampen. LED verlichting wordt in tegenstelling tot andere verlichting niet erg heet en gaan daarom maar langzaam achteruit in kwaliteit. Een LED lamp dient pas na c.a. 20.000 branduren vervangen te worden. Dat betekent dat als je een LED lamp 8 uur per dag gebruikt, de lamp zo’n 7 jaar mee gaat! LED verlichting staat voor kwaliteit, duurzaamheid en warmte.

Maximale wattage Watt (W) is een oude term die staat voor het vermogen van een elektrisch apparaat of lamp. Wattage zegt iets over hoeveel energie het bijvoorbeeld een lamp gebruikt en dus niet zozeer over hoeveel licht de lamp van die energie maakt. Tegenwoordig wordt wattage niet vaak meer vermeld. Wel is het van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen bij aankoop van een lamp. Lumen geeft de lichthoeveelheid aan dat een lamp uitstraalt.

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Fabrieksgarantie

Materiaal

Toon meerminder

Materiaal lichtvenster

Kleur

Toon meerminder

Kleurtemperatuur Kleurtemperatuur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste lamp. Ga je de lamp plaatsen in een kantoor waar “kouder” of witter licht prettig kan zijn? Of gebruik je de lamp juist als sfeerverlichting of ter decoratie, waarbij het licht liever wat “warmer” of geler is? Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht. Andersom geldt hetzelfde: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” en witter het licht. Ben je op zoek naar een LED lamp als duurzaam alternatief voor een gloeilamp of halogeen lamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

Inbouwhoogte

Type lamp

Stijl

Hoogte (mm)

Diameter

Aantal lumen lichtbron Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Type spot

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Toon meerminder

Dimbaar

Energieklasse Veel apparaten zijn voorzien van een energielabel. Dit label laat in één oogopslag zien tot welke energieklasse het apparaat behoort. Het energielabel kan je helpen een bewuste keuze te maken voor een energie zuinigere leefstijl. De energieklasse wordt aangeduid met letters, waarbij “A++” staat voor zuinigst en de letter “G” voor het minst zuinig.

Branduren De hoeveelheid branduren geeft aan wat de gemiddelde levensduur is van een lamp. Zo heeft de ouderwetse gloeilamp een levensduur van maar c.a. 1000 uur. LED verlichting daarin tegen heeft een veel langere levensduur. Afhankelijk van het type kan dit c.a. 20.000 tot 50.000 uur zijn.

Wattage lichtbron Watt (W) is een oude term die staat voor het vermogen van een elektrisch apparaat of lamp. Wattage zegt iets over hoeveel energie het bijvoorbeeld een lamp gebruikt en dus niet zozeer over hoeveel licht de lamp van die energie maakt. Tegenwoordig wordt wattage niet vaak meer vermeld. Wel is het van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen bij aankoop van een lamp. Lumen geeft de lichthoeveelheid aan dat een lamp uitstraalt.

Toon meerminder

Inclusief lichtbron

Type fitting Lampen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten fittingen. Bij aankoop van een lamp is het belangrijk dat je de juiste fitting kiest. Types die met een letter E beginnen zijn draaifittingen. De types die met de letters GU beginnen zijn steekfittingen. In Nederland zijn de meest voorkomende fittingen E14 (standaard kleine fitting) en E27 (standaard grote fitting).

Toon meerminder

Voltage De hoeveelheid volts ofwel spanning van elektriciteit wordt aangeduid in voltage (V). Op de Nederlandse stopcontacten staat 230 volt. De hoeveelheid stroom die uit het stopcontact komt hangt af van het apparaat dat is aangesloten.

Inbouwdiepte (in mm)

Inbouwbreedte (in mm)

Toon meerminder

Diepte (in mm)

Toon meerminder

Diameter (in mm)

Toon meerminder

Breedte (in mm)

Toon meerminder

Hoogte (in mm)

Toon meerminder

Ruimte

Tuinspots

Toon filters

Tuinspots

Tuinspots zijn ideaal voor het creëren van sfeer in je tuin. Ook kunnen tuinspots gebruikt worden om een specifiek object mooi uit te lichten. Bijvoorbeeld een boom, een beeld, de oprit of een muur. Ben je op zoek naar een geschikte tuinspot? Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze vind je hier meer informatie over de verschillende soorten tuinspots.

Prikspot
Een prikspot kun je zeer gemakkelijk installeren en verplaatsen. Vaak is een prikspot draaibaar waardoor je de het ideale lichtplan kunt samenstellen. Prikspots zijn verkrijgbaar in uitvoeringen werkend op zonne-energie en uitvoeringen werkend om stroomnet. Als je kiest voor een prikspot uitvoering die werkt op stroomnet, houd dan rekening met de kabellengte. Prikspots werkend op stroomnet kunnen worden verplaatst, maar wel zo lang de kabel reikt. We adviseren om dit voor aankoop in de tuin na te meten. 

Met prikspots werkend op zonne-energie word je niet beperkt door lengte van kabels en ben je zeer flexibel. Houd er wel rekening mee dat de prikspot op en plek staat waar de hele dag voldoende zonlicht kan worden opgenomen, zodat de prikspot voldoende laadt om de gehele nacht te kunnen verlichten.

Grondspot of opbouwspot
Grondspots bevinden zich in de tuin en bij de bodem en moeten tegen een stootje kunnen. Grondspots hebben daarom een hoge beschermingsklasse die aangeeft hoe stof- en waterbestendig de spot is. Zorg ervoor dat het licht tegen een voorwerp kan weerkaatsen zoals een boom, beeld of huis. Als je de grondspot in de lucht laat schijnen zal dit amper effect hebben. Bovengrondse grondspots hebben als voordeel dat ze flexibeler zijn in gebruik (dan een inbouwgrondspot). Vaak zijn opbouwgrondspots verstelbaar waardoor je zelf kunt bepalen waar je het licht op wilt richten. 

Inbouwspot of grondinbouwspot
Zoek je tuinspots die zo min mogelijk ruimte innemen? Dan zijn inbouwspots zeer geschikt! Inbouwspots worden vaak gebruikt bij het verlichten van looppaden of terrassen. Je kunt er namelijk gemakkelijk overheen lopen. Ook zijn deze tuinspots ideaal voor onder een afdakje, onder een dakgoot of in een kozijn. Voor een zeer sfeervol effect kun je de inbouwspot monteren langs de muur. Dit geeft prachtig strijklicht langs de muur. De grondinbouwspot is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor een ronde vorm, of juist een hoekige vorm. 

LED
Ben je van plan om veel gebruik te maken van tuinverlichting? Een goede optie is dan het gebruik van tuinspots met LED verlichting. LED verlichting is energiezuinig en gaat lang mee. Met LED verlichting kun je kiezen voor verschillende kleurtemperaturen. De kleurtemperatuur wordt aangeduid met Kelvin. Zo geeft een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin een warm-witte kleur en een kleurtemperatuur van 6500 Kelvin geeft het effect van daglicht.