Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Soort lamp

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Type spot

Kleur

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Grondspots

Toon filters

Grondspots

Ideaal om een object mooi uit te lichten en sfeer te creëren in je tuin is de grondspot voor buiten. De gewone grondspot (niet ingebouwd) heeft als voordeel dat hij flexibel is in gebruik. Vaak zijn grondspots verstelbaar en kun je zelf bepalen waar je de spot op wilt richten. Let wel op dat je de grondspot niet de lucht in laat schijnen. Dit zal amper effect hebben doordat het licht niet kan weerkaatsen. 
 
Beschermingsklasse
Omdat grondspots voor buiten zich in de tuin bevinden en goed tegen water, sneeuw, stof en zand moeten kunnen, zijn ze voorzien van een hoge beschermingsklasse. Houdt er wel rekening mee waar je de grondspot wilt gaan plaatsen: komt de spot onder een afdakje staan? Dan hoeft hij slechts waterspat bestendig te zijn. Staat de spot midden in de tuin en wordt hij niet afgedekt? Ga dan voor een nog hogere beschermingsklasse, IP55 of zelfs hoger. 
 
Grondspot LED buiten
Ook grondspots en inbouwspots voor de tuin zijn verkrijgbaar met de LED-verlichtingstechnologie. LED is, in tegenstelling tot traditionele verlichting erg energiezuinig en milieuvriendelijk. De meeste inbouwspots en grondspots zijn verkrijgbaar in LED of halogeen.