Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Serie

Soort lamp

Stijl

Toon meerminder

Kleur

Toon meerminder

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Toon meerminder

Geschikt voor LED LED lampen zijn momenteel de meest energiezuinige vorm van verlichting. LED is relatief duur in aankoop maar is tot 90% energiezuiniger dan een gewone gloeilamp! LED lampen gaan ook nog eens veel langer mee dan gloeilampen en spaarlampen. LED verlichting wordt in tegenstelling tot andere verlichting niet erg heet en gaan daarom maar langzaam achteruit in kwaliteit. Een LED lamp dient pas na c.a. 20.000 branduren vervangen te worden. Dat betekent dat als je een LED lamp 8 uur per dag gebruikt, de lamp zo’n 7 jaar mee gaat! LED verlichting staat voor kwaliteit, duurzaamheid en warmte.

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Solar Solar verlichting werkt op zonne-energie en is daarom erg energie zuinig en duurzaam. Het zonlicht wordt bij Solar verlichting direct omgezet naar elektrische energie. Dit gebeurt dankzij de zonnepanelen aan de armatuur van de lamp. De lamp vangt zon op en slaat de elektriciteit op in oplaadbare batterijen. Let bij het plaatsen van Solar verlichting op het vinden van de juiste plek. Solar verlichting dient voldoende in de zon te staan om zich te kunnen opladen. De meeste Solar modellen hebben een brandduur van c.a. 6 uur wanneer hij volledig is opgeladen.

Staande buitenlamp

Toon filters

Staande buitenlamp

Staande buitenlampen zijn niet alleen een middel om je tuin, terras of patio mooi uit te lichten, ook zorgen ze voor veiligheid. Door lampen te plaatsen in en rond de tuin weet je altijd de weg te vinden. 
 
Soorten staande lampen
Staande lampen zijn er in talloze soorten en maten te vinden: of je de tuin nou een klassieke inrichting geeft of modern. Modellen die geschikt zijn voor een moderne omgeving hebben strakke belijningen, aluminium uiterlijk en een hoekige/rechte vormen. 
 
Sokkellampen
Onder sokkellampen verstaan we lampen van <100cm hoog. Sokkellampen staan, zoals het woord al doet vermoeden, het liefst op een sokkel. Een sokkellamp is een echte sfeermaker en ideaal voor het uitlichten van een terras, muur of pad. 
 
Lantaarn
Wil je gaan voor groot dan kies je voor een tuinlantaarn. De lantaarnpaal heeft een hoogte van >100 cm. Een lantaarn zorgt voor indrukwekkend licht in de tuin of langs een pad. 
 
Beschermingsklasse
Een staande buitenlamp krijgt heel wat te verduren: wind, regen, kou, hitte en sneeuw. Of een lamp wel veilig en geschikt is om buiten te plaatsen is af te lezen aan de beschermingsklasse/IP-classificatie. Zo geeft een IP-classificatie van 44 aan dat de lamp spatwaterdicht is, en dus geen negatieve gevolgen zou mogen hebben van spatwater uit willekeurige richtingen.
 
Plaats bepalen
Met staande lampen kun je alle kanten op. Ze brengen sfeer als markering langs een pad, vijver, patio, terras of veranda. Om de geschikte plaats te bepalen is het aan te raden om eerst te bedenken wat je precies wil verlichten. Ben je op zoek naar staande lampen als tuinverlichting of voor de borders in de tuin? Je maakt dit alles inzichtelijk door middel van een lichtplan waarbij je de tuin in schaal uittekent. Daarna teken je de gewenste lichtpunten en ontstaat er een mooi overzicht van wat je nodig hebt om het lichtplan te realiseren.