Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Toon meerminder

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Toon meerminder

Type spot

Soort lamp

Serie

Type

Lichtbron inbegrepen

Stijl

Toon meerminder

Kleur

Toon meerminder

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Toon meerminder

Geschikt voor LED LED lampen zijn momenteel de meest energiezuinige vorm van verlichting. LED is relatief duur in aankoop maar is tot 90% energiezuiniger dan een gewone gloeilamp! LED lampen gaan ook nog eens veel langer mee dan gloeilampen en spaarlampen. LED verlichting wordt in tegenstelling tot andere verlichting niet erg heet en gaan daarom maar langzaam achteruit in kwaliteit. Een LED lamp dient pas na c.a. 20.000 branduren vervangen te worden. Dat betekent dat als je een LED lamp 8 uur per dag gebruikt, de lamp zo’n 7 jaar mee gaat! LED verlichting staat voor kwaliteit, duurzaamheid en warmte.

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Solar Solar verlichting werkt op zonne-energie en is daarom erg energie zuinig en duurzaam. Het zonlicht wordt bij Solar verlichting direct omgezet naar elektrische energie. Dit gebeurt dankzij de zonnepanelen aan de armatuur van de lamp. De lamp vangt zon op en slaat de elektriciteit op in oplaadbare batterijen. Let bij het plaatsen van Solar verlichting op het vinden van de juiste plek. Solar verlichting dient voldoende in de zon te staan om zich te kunnen opladen. De meeste Solar modellen hebben een brandduur van c.a. 6 uur wanneer hij volledig is opgeladen.

Wandlamp voor buiten

Toon filters

Wandlamp voor buiten

Ideaal wanneer jij ’s avonds nog even je vuilnis buiten zet of laat thuiskomt op een donkere winterse avond: wandlampen.
 
Plek bepalen
Wandlampen kunnen erg functioneel zijn. Bijvoorbeeld wanneer de lamp naast een achterdeur komt te hangen. Dit voorkomt onnodig zoeken naar een sleutel bij thuiskomst in de latere uurtjes. Naast functioneel kunnen buiten wandlampen ook erg mooi zijn: naast de voordeur, zowel links als rechts een lamp om details mooi uit te lichten. 
 
Schijnrichting
De keuze aan wandlampen is enorm. Zo kun je kiezen voor een lamp die naar boven of naar beneden schijnt, maar er zijn ook diverse lampen die alle richtingen in schijnen. Een up-down buiten wandlamp schijnt naar boven én naar beneden waardoor er een sfeervol zandloper lichteffect ontstaat. En dat is niet alleen een mooi lichteffect maar creëert ook nog eens veiligheid en enscenering!
 
Beschermingsklasse
In hoeverre een buiten wandlamp beschermd is tegen vocht en stof kun je aflezen aan de beschermingsklasse. Ook wel IP-classificatie genoemd. Een IP-Klasse bestaat uit twee cijfers waarvan het eerste cijfer weergeeft of de lamp tegen stof kan. Zo vertelt bij een beveiligingsklasse van IP44 de eerste 4 dat een lamp beschermd is tegen aanrakingen met draad, spanning voerende gereedschappen en vaste voorwerpen. De tweede 4 geeft aan of een lamp tegen water kan, in dit geval dat de lamp spatwaterdicht is. Een IP68 lamp is volledig beschermd tegen water en stof. Wat inhoudt dat de lamp zelfs in de badkamer of onder water gebruikt kan worden. Kijk voor aankoop goed naar de beschermingsklasse van een lamp in combinatie met de locatie waar de lamp komt te hangen.
 
Bewegingssensor en/of camera
Sommige wandlampen beschikken over een bewegingssensor of camera. Dit vergroot het gevoel van veiligheid in of rondom huis. Een inbreker staat immers niet graag in de spotlights. Ook is het erg fijn dat het licht aanspringt wanneer je thuiskomt en je sleutel zoekt.