Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Filter op

Sorteren

Prijs

tot

Merken

Soort lamp

Stijl

Toon meerminder

Beveiligingsklasse Een IP beschermingsklasse/beveiligingsklasse (ook wel IP code genoemd) geeft aan in hoeverre elektronische apparaten of behuizingen beveiligd zijn tegen schade, stof, gevaar of water. Zo moet een buitenlamp, in tegenstelling tot een binnenlamp, goed beveiligd zijn tegen water en stof. In overdekte ruimtes is een beschermingsklasse van IP23 voldoende. Wanneer een elektronisch apparaat beschermt dient te worden tegen spatwater uit alle richtingen is een beschermingsklasse van IP44 geschikt. Voor elektronische apparaten die buitenstaan, en dus goed bestand moeten zijn tegen regen, wind, sneeuw en zand wordt een beschermingsklasse van IP55 of hoger aangeraden. Dit dient afhankelijk van de locatie individueel te worden bekeken. Bij twijfels raden we aan om een elektricien te vragen om advies wat betreft de vereiste beschermingsgraad.

Toon meerminder

Sensor Een lamp met sensor kan een veilig gevoel geven wanneer je ’s avonds laat door donkere gangen moet lopen om bij een fietsenschuur aan te komen. Of wanneer je ’s avonds naar de wc gaat en de lichtknop niet kunt vinden. Lampen met sensor schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt waargenomen. Tot hoe ver de sensor bewegingen kan detecteren hangt af van de registratiehoek.

Kleur

Toon meerminder

Kleurtemperatuur (K) Kleurtemperatuur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste lamp. Ga je de lamp plaatsen in een kantoor waar “kouder” of witter licht prettig kan zijn? Of gebruik je de lamp juist als sfeerverlichting of ter decoratie, waarbij het licht liever wat “warmer” of geler is? Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht. Andersom geldt hetzelfde: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” en witter het licht. Ben je op zoek naar een LED lamp als duurzaam alternatief voor een gloeilamp of halogeen lamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

Aantal lumen Tegenwoordig wordt de term Lumen vaak gebruikt bij het vinden van de goede LED-lamp. Lumen is een eenheid van lichtstroom die aangeeft wat de totale hoeveelheid uitstraling van de lichtbron is. Let op: lumen is niet hetzelfde als wattage. Wattage is een term die tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt. Wattage geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Lampen worden steeds energiezuiniger en hebben daarom een lager wattage dan traditionele lampen. Toch geven ze evenveel licht als een traditionele lamp. Het is bij aankoop van een nieuwe lamp van belang om te kijken naar de hoeveelheid lumen, en niet zo zeer meer naar de hoeveelheid wattage. Hoeveel lumen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren zoals: vorm en grootte van de kamer of ruimte. Ook dien je rekening te houden met de hoogte van plafonds, kleuren in de omgeving en persoonlijke wensen.

Toon meerminder

Wandlamp voor buiten

Toon filters

Wandlamp voor buiten

Ideaal wanneer jij ’s avonds nog even je vuilnis buiten zet of laat thuiskomt op een donkere winterse avond: wandlampen.
 
Plek bepalen
Wandlampen kunnen erg functioneel zijn. Bijvoorbeeld wanneer de lamp naast een achterdeur komt te hangen. Dit voorkomt onnodig zoeken naar een sleutel bij thuiskomst in de latere uurtjes. Naast functioneel kunnen buiten wandlampen ook erg mooi zijn: naast de voordeur, zowel links als rechts een lamp om details mooi uit te lichten. 
 
Schijnrichting
De keuze aan wandlampen is enorm. Zo kun je kiezen voor een lamp die naar boven of naar beneden schijnt, maar er zijn ook diverse lampen die alle richtingen in schijnen. Een up-down buiten wandlamp schijnt naar boven én naar beneden waardoor er een sfeervol zandloper lichteffect ontstaat. En dat is niet alleen een mooi lichteffect maar creëert ook nog eens veiligheid en enscenering!
 
Beschermingsklasse
In hoeverre een buiten wandlamp beschermd is tegen vocht en stof kun je aflezen aan de beschermingsklasse. Ook wel IP-classificatie genoemd. Een IP-Klasse bestaat uit twee cijfers waarvan het eerste cijfer weergeeft of de lamp tegen stof kan. Zo vertelt bij een beveiligingsklasse van IP44 de eerste 4 dat een lamp beschermd is tegen aanrakingen met draad, spanning voerende gereedschappen en vaste voorwerpen. De tweede 4 geeft aan of een lamp tegen water kan, in dit geval dat de lamp spatwaterdicht is. Een IP68 lamp is volledig beschermd tegen water en stof. Wat inhoudt dat de lamp zelfs in de badkamer of onder water gebruikt kan worden. Kijk voor aankoop goed naar de beschermingsklasse van een lamp in combinatie met de locatie waar de lamp komt te hangen.
 
Bewegingssensor en/of camera
Sommige wandlampen beschikken over een bewegingssensor of camera. Dit vergroot het gevoel van veiligheid in of rondom huis. Een inbreker staat immers niet graag in de spotlights. Ook is het erg fijn dat het licht aanspringt wanneer je thuiskomt en je sleutel zoekt.